Det är fyra år sedan O'Learys stängde sin restaurang i Linköping och enligt Björn Havden, kedjans etableringsansvarige, har man sedan dess letat efter en ny lokal att öppna i.

– Det har varit ett av våra stora mål att komma tillbaka. Linköping är en fantastisk sportstad, men inte bara det. Hela kommunen växer med nya invånare och nya företag. Det är en otroligt expansiv del av landet som vi mycket gärna vill vara en del av, säger han.

Läs mer: Sportbar vill satsa i stan

Artikelbild

| Sportbarkedjan O'Learys är på gång in i galleria Filbyter. Öppning är planerad till våren 2020.

Nu bekräftar Oscar Åhman O'Learys planer på att etablera sig i den cirka 18 000 kvadratmeter stora huskroppen som Vasaparken fastighets AB förvärvade i slutet av september förra året, av Aberdeen standard investment.

– Tanken är att O'Learys ska in i två plan, dels i gatuplanet och dels i källaren. Det blir en jättesatsning, säger Åhman som tar emot sportbarkedjan med öppna armar.

– Det blir såklart ett lyft för hela gallerian. Läget är optimalt med Stora torget precis utanför. Det här kommer också att länka samman kvarteret med Ågatan och Platensgatan på ett ännu tydligare sätt.

Läs mer: Då såldes gallerian

Artikelbild

Byggplanerna och olika projektlösningar kommer att medföra att vissa delar i gallerians inre utrymmen görs om.

I vilken omfattning det rör sig om är dock inte klart ännu.

– Alla övriga hyresgäster är informerade om vad som ska hända. Vi står ju med en del tomma ytor som kan tas i anspråk, men det förs också diskussioner med andra aktörer som har visat intresse av att flytta in, uppger Oscar Åhman som betraktar O'Learys närvaro som en slags nystart för Filbyterhuset.

– Det här är precis vad som behövs för att skapa mer liv och rörelse. Det blir en sportbar med en rad olika aktiviteter, exempelvis bowling och shuffleboard.

Björn Havden uppger att man ser ett eventcenter framför sig som kommer att kräva i storleksordning 2 500 kvadratmeter.

– Hur vi kommer att disponerar lokalerna vet vi inte ännu. Vi har precis inlett arbetet med att ta fram ritningar på hur det kan komma att se ut, säger han.

Enligt Oscar Åhman kommer ombyggnationen av gallerian att inledas efter sommaren med sikte på att O'Learys ska kunna flytta in våren 2020.

Vem som blir franchisetagare av sportbaren är inte klart.

– Vi befinner oss i slutskedet av förhandlingarna och kan därför inte gå ut med namnet ännu, förklarar Björn Havden