Skattjakt, stämpelkort, olika specialerbjudanden och information om aktuella händelser och event i Linköpings stadskärna.

Det är vad den nya appen, "Cityplay" bland annat har att erbjuda.

– En portal där folk kan ta del av vad som händer i centrum. I alla tänkbara sammanhang, säger David Nilsson, vd för Linköping Innersta.

Artikelbild

Det primära syftet är att främja handeln i innerstaden, menar Nilsson vidare.

– Vi ser att en del fysiska butiker läggs ned. Samtidigt startar många nya. Kundbeteendet förändras. Och utvecklingen går snabbt. Det finns dock inga snabba lösningar för hur man ska klara sig. Det viktigaste är kanske att ta fasta på vad kunden önskar sig när det handlar om till exempel service.

Makarna Karin och Erik Egir som flyttade Esprit från Filbytergallerian till Tanneforsgatan håller med i det resonemanget.

Läs mer De flyttar till nya lokaler

– Det är en svår omställning för många handlare. Ett stålbad, men det finns en framtid. Pratet om att den fysiska butiken håller på att dö ut är nonsens, säger Erik och fortsätter:

– Visst, näthandeln plockar andelar. Men man ska samtidigt komma ihåg att cirka 90 procent av alla köp fortfarande görs över disk. Framtiden ser inte alls så mörk ut som många påstår.

Karin menar att den som driver en butik måste vara på tårna och visa engagemang.

– Det gäller alla, oavsett inriktning. Kunden som kommer in ska känna att han eller hon får något extra mot att sitta hemma vid datorn och göra sina inköp.