Rebecka Hovenberg, gruppledare för Miljöpartiet och nuvarande miljökommunalråd, är starkt kritisk till flera delar i det samverkansprogram som det blivande politiska styret i Linköping presenterade häromdagen. Hon tycker att miljödelen av programmet öppnar för biltrafik i stan och har en övertro på att tekniska lösningar ska kunna befria oss från klimathotet åt oss. Därtill sägs inget om hur den mat vi äter påverkar miljön, anser hon.

Särskilt kritiserar hon utspelet om målet att producera lika mycket förnybar el som den el som förbrukas av Linköpingsborna. Inte för att det är något fel på målet, tvärtom. Det är ett bra mål, men det är ett redan taget beslut, säger Rebecka Hovenberg som också är ordförande i Tekniska verkens styrelse.

– Precis detta, på kilowattimmen, beslutade Tekniska verken om redan i augusti.

Artikelbild

Eftersom beslutet redan är taget är det fel att påstå att det är en ambitionshöjning, tycker hon.

– Men jag är glad över att Alliansen ställer sig bakom beslutet och vill fortsätta driva det.

Hon är också mycket kritisk till att programmet på flera ställen, hävdar hon, lyfter fram att det ska bli lättare att åka bil i innerstaden.

– De pratar mycket om att minska utsläppen, men saknar politik för att göra det, anser hon.

Artikelbild

| Muharrem Demirok (C).

Att lagra koldioxid, som är en av de saker som Alliansen vill göra för att förbättra miljön, är en spännande tanke. Men i praktiken finns än så länge inget sådant som fungerar i stor skala och inget som vi kan förlita oss på, hävdar hon.

– Det är en vansklig metod och den här typen av retorik gör mig rädd för hur vi ska klara att nå våra mål. Om vi tror att vi inte behöver ändra våra beteenden utan fortsätta som vanligt och istället ägna oss åt koldioxidlagring, ja då vet jag inte...

Centerpartiets Muharrem Demirok tar till synes lätt på kritiken och menar att sådana saker som målet med förnybar el och koldioxidlagring är trappsteg på vägen mot målet, koldioxidneutral kommun 2025.

– Målet är jättetufft att nå, men detta är de första stegen mot andra beslut. När det gäller trafiken bygger vi bara vidare på den trafikplan som MP varit med att besluta om, säger han.

Att nå målet kommer att bli en hård press för Allianspartierna, konstaterar han.

– Det blir oerhört tufft, men vi tror att det ska gå. Miljöpartiet har varit med och fattat kloka beslut under förra mandatperioden och jag hoppas det kommer att fortsätta så.