Organisationen Aktiv Bo genomför årligen rikstäckande enkäter bland hyresgäster på uppdrag av hyresvärdar och prisar årligen de värdar som fått högst betyg.

I år gick priset Kundkristallen i kategorin högst serviceindex till hyresgäster till tre östgötska hyresvärdar. Två av bolagen är Linköpingsbaserade: Mannersons Fastighets AB och det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden.

Kategorin delas in i tre klasser efter hur många lägenheter fastighetsbolaget förvaltar. Stångåstaden vinner klassen för stora hyresvärdar, Mannersons Fastighets AB får pris som förvaltare av upp till tre tusen lägenheter. I varje klass nomineras tre fastighetsbolag.

Artikelbild

Mannersons vd Carl-Fredrik Grönhagen uttrycker glädje över priset efter att bolaget varit nominerat flera år men inte tagit hem vinsten. Resultaten av enkäten med hyresgästerna är viktig för bolaget.

– Kanonviktig. Det är väldigt viktigt att man trivs i sitt hem och vi vill kunna utveckla mervärdet för våra kunder, säger han.

Enkäterna till hyresgäster innehåller samma frågor oavsett vilken värd man bor hos så att resultaten kan jämföras. Även Fredrik Törnqvist, vd för Stångåstaden AB, säger att enkätresultatet används för att förbättra sådant som hyresgäster uttrycker önskemål om.

Fastighet AB L E Lundberg, med huvudkontor i Norrköping och lägeheter i Linköping, tilldelas Kundkristallen för mellanstora hyresvärdar.

En fjärde östgötsk värd prisas i år av Aktiv Bo: Det kommunala bostadsbolaget Hyresbostäder i Norrköping får hederspriset Hederskristallen.