På onsdagen arrangerade Saab ett seminarium om Gripen-projektet i Stockholm för inbjudna analytiker, investerare och journalister. Fokus låg på marknadsläget och utprovningen av nya Gripen E.

Jonas Hjelm, chef för Saabs affärsområde Aeronautics, försäkrade att utprovningen av den nya Gripen-versionen, som beställts av Sverige och Brasilien i sammanlagt 96 exemplar, går enligt plan. För närvarande flyger Saab med två testflygplan och ett tredje kommer att lyfta från Saab-fältet i Linköping inom kort.

– Vi har inlett serieproduktionen. Det tredje testflygplanet, 39–10, kommer att flyga innan sommaren och då tar vi testflygningen till en ny nivå.

Artikelbild

| Den nya versionen av Gripen under en testflygning.

Eddy de la Motte, chef för affärsenheten E/F, berättade att de första stridsflygplanen kommer att levereras till Sverige och Brasilien i år. Saab har för närvarande en kapacitet att bygga 24 stridsflygplan i Linköping per år. En del av produktionen kommer dock att ske i Brasilien. Cirka 150 ingenjörer i Sverige och Brasilien arbetar nu med att utveckla den tvåsitsiga versionen – Gripen F – som Brasilien beställt i åtta exemplar.

Enligt Saab finns det nu ett tiotal länder som visar intresse för att skaffa Gripen – och då handlar det om intresse för såväl den nuvarande C/D-versionen som den nya E/F-versionen.

Jonas Hjelm gjorde dock ingen hemlighet av att Saab har drabbats av motgångar och nämnde särskilt den uteblivna affären med Bulgarien. I början av året kom beskedet att det östeuropeiska landet har valt att satsa på amerikanska F-16. Saab hade förhoppningar om att sälja åtta Gripen-plan till Bulgarien.

– Om den här typen av affärer bara skulle handla om pris och prestanda skulle vi ha haft fler kunder. Men att köpa ett stridsflygplan handlar om så mycket mer än bara pris och prestanda, sade Jonas Hjelm och fortsatte:

– I den här typen av verksamhet är tålamod ett nyckelord.

Jonas Hjelm lyfte i sin presentation särskilt fram två potentiella framtida kunder: Schweiz och Finland. I bägge länderna pågår en utvärderingsprocess som ska leda fram till beslut om vilket stridsflygplan de ska satsa på. Finland har kommit så långt i urvalsprocessen att landet siktar på att genomföra flygtester under nästa år. Finland, som vill köpa 64 stridsflygplan, förväntas fatta ett beslut år 2021. Schweiz har aviserat intresse för mellan 30 och 40 stridsflygplan. 2014 ­röstade drygt 53 procent av de schweiziska väljarna nej till förslaget om att köpa 22 Gripen­plan av den senaste versionen. Alplandet har dock inlett en ny process för att skaffa stridsflygplan.

Under onsdagens seminarium stod det klart att två potentiella affärer, som det talats om länge, har hamnat i ett tillstånd av avvaktan och väntan. Det gäller dels Botswana och dels Indien. Bägge länderna ska välja nya ledare och innan de har tillträtt kommer inga beslut om stridsflygplan att fattas.

– Men det finns fortfarande ett intresse för Gripen i bägge länderna, sade Jonas Hjelm.

Ytterligare ett land som sneglar på Gripen är Colombia.

– Vi pratar med dem. Men det finns inga besked om hur de vill fortsätta.

Saab har erbjudit det sydamerikanska landet såväl C/D-versionen som E/F-versionen.

– Om de väljer C/D-versionen handlar det om korta leveranstider och väljer de E/F-versionen kan det bli aktuellt med ett samarbete med grannlandet Brasilien, sade Jonas Hjelm.