Rättegången mot den 21-åriga kvinnan och den 24-årige mannen avslutades på tisdagen i Linköpings tingsrätt. De anklagas för att den 28 november förra året ha försökt att råna och sedan mörda en man i Sturefors. Brottsoffret tillfogades fem knivskador och var ytterst nära att dö.

LÄS MER:Stor polisinsats efter larm om rån

En läkare vittnade under rättegången och det framkom att brottsoffret förlorade 22 liter blod under operationen. Tack vare omfattande blodtransfusioner gick mannens liv att rädda.

Artikelbild

| Den 21-åriga kvinnan och den 24-årige mannen nekade till brott under rättegången i Linköpings tingsrätt.

– Det var väldigt, väldigt nära att han dog, säger kammaråklagare Britt-Louise Viklund.

21-åringen och 24-åringen dömdes nyligen till fängelse i åtta, respektive tio år för att ha begått ett liknande brott i Stockholm den 5 februari i år. Den gången var offret en kvinna som efter att ha blivit rånad lämnades i en byggsäck vid en enslig väg.

LÄS MER: Åklagaren: Paret ville mörda för pengar

LÄS MER:"Vi har fått fram mer uppgifter"

Britt-Louise Viklund anser att straffvärdet för brottet i Sturefors är jämförbart med straffvärdet för brottet i Stockholm.

– Mannen i Sturefors fick större skador och det var fråga om ett mer direkt angrepp. I fallet i Stockholm var det dock även fråga om ett människorov, säger åklagaren.

21-åringen och 24-åringen har förnekat att de ville råna och mörda mannen i Sturefors och har hävdat att de agerade i nödvärn. Åklagaren anser sig dock ha motbevisat deras påstående.

Linköpings tingsrätt meddelar dom den 14 augusti. Både 21-åringen och 24-åringen sitter häktade i väntan på domen.