Johan Ahlström, företagets nya vd, är väldigt nöjd över det här samarbetet.

– Jag är glad över att Missing people har valt oss som samarbetspartner i deras arbete med att effektivisera sökandet efter försvunna personer. Det är också ett kvitto på att vår teknik får ett allt större genomslag och visar att våra fjärrstyrda drönare och helikoptrar kan vara behjälpliga i alla typer av miljöer, säger Johan Ahlström.

Samarbetet innebär att Cybaero ska bistå den ideella organisationen Missing people med fjärrstyrda drönare eller helikoptrar, vid behov. Företagets personal kommer också att följa med utrustningen.

Artikelbild

| Räddar liv. Mikael Eriksson, Cybaeros pilot som kommer att samarbeta med Missing people. Här visar han en omgjord drönare som är utrustad med en värmekamera.

– Syftet är att med hjälp av vår teknik hitta försvunna personer på ett så tids- och kostnadseffektivt sätt som möjligt. Man ska också kunna söka i områden som tidigare varit svåra att nå. Det stora problemet i ett sökande brukar vara att kunna kontrollera ett område från en höjd. Det är fantastiskt om vårt företag kan göra skillnad och bidra till att rädda människor, säger Niklas Palmér, ansvarig för företagets internationella försäljning.

Även om avtalet är kostnadsneutralt, det vill säga att företaget inte tjänar några pengar på det, ser Niklas Palmér samarbetet som en win-winsituation.

– Missing people ska kunna ringa oss och om vi har personal i närheten kommer vi utan ersättning. Annars ska organisationen bara betala för transport. Vår personal ska finnas på plats och delta med våra farkoster i sökandet. Det betyder också att vår personal övar och gör ett aktivt jobb, säger han.

Niklas Palmér medger också att det är ett sätt att visa företagets produkter och få positiv reklam. Men företaget ska också undersöka förutsättningarna för ett långsiktigt samarbete och ett kommersiellt avtal. Organisationen Missing people är också nöjd.

Artikelbild

| Snabb. En drönare kan snabbt och enkelt söka av större områden och verka i en svåråtkomlig terräng. Niklas Palmér på bilden.

– Vi är oerhört glada, det är ett fantastiskt samarbetsavtal. Det betyder mycket för oss. Med Cybaeros drönare och helikoptrar kan vi snabbare rädda liv. Vi kan både fortare och enklare söka av större områden och verka i en terräng som annars kan vara svåråtkomlig för en skallgångskedja, säger Lotta Klang Bergström, operativchef för Missing people i Östergötland.

Cybaero utvecklar och tillverkar fjärrstyrda farkoster och har sitt huvudkontor i Mjärdevi. Bolaget har 35 anställda och är listat på NASDAQ First North sedan 2007.