– Det här ska bli kul och spännande, säger Lindström när vi når honom på telefon. Det är klart att jag har fördelar av att ha arbetat med tidigare teknikskiften som 4G-nätet, och nu 5G-nätet. Jag vet vad man ska springa på när vi nu satsar på en ny generation av mobiltelefoni, säger han.

Anders Lindström har en mångårig karriär i toppen på Ericsson i Linköping. Han har bland annat varit platschef tidigare och arbetat sida vid sida med andra chefer Linköpings Ericcson, som Marie Westrin och Ulrika Unell.

– Jag har haft andra uppgifter och under lång tid arbetat med just utveckling av 4G-nätet. Nu har jag arbetat med 5G-utvecklingen och där har vi ett starkt fokus nu, därför faller det sig kanske naturligt att jag tar över nu. Det är en ära att få hålla på med det här.

Blir det några förändringar?

– Nej, jag kommer inte att genomföra några kortsiktiga förändringar som site-chef i Linköping. Vi måste lägga allt på fokus på att bli först på marknaden med att utveckla olika 5G-tjänster. Det är forskning och utveckling som är vår specialitet i Linköping, säger Anders Lindström.

Ericsson har omkring 800 anställda i Linköping. Jan Nylén, klubbordförande i fackförbundet Unionen på Ericsson i Linköping, sa till oss i en intervju nyligen att man hoppades att företaget tillsätter någon som kan verksamheten.