Hon hänvisar till hur staten arbetat med att flytta myndigheter utanför Stockholms innerstad, eller ut i landet.

Besöket i Skäggetorp beskrev hon själv som en "känslokavalkad", hon fick träffa olika företagare i köpcentrumet Skäggetorp centrum. Allt från Salams livs till Skäggetorps tandvårdsklinik.

– Det är känslosamt att träffa de här människorna som har kommit hit och jobbat så hårt för att kunna driva en näringsverksamhet i Sverige, sa Lööf.

Artikelbild

| Företagare. Partiledaren Annie Lööf (C) blev imponerad av företagen som finns i Skäggetorp centrum.

Skäggetorp beskrivs ofta som ett område med hög arbetslöshet. Men Annie Lööf fick se flera goda exempel som verksamheten Hollywood Hill, ett företag med daglig verksamhet för så kallade "hemmasittare" personer i yrkesverksam ålder som inte har eller klarar ett arbete på den öppna marknaden.

– Många har varit borta från arbetsmarknaden i åratal. Och för dem kan det vara ett stort åtagande att bara ta sig hit. Därför är det stort att de faktiskt kommer hit, berättade socionomen och verksamhetschefen Madeleine Fontler.

En som har kämpat länge är Mostafa Abaakil. Han driver en liten verksamhet där han hjälper äldre personer med datorer. Annie Lööf blev rörd när Mostafa Abaakil hälsade och höll i hennes hand.

– Jag är så tacksam för all hjälp jag har fått, sa Abaakil.

Artikelbild

| Tandläkare. Centerns partiledare Annie Lööf möter företagare i Skäggetorp centrum, bland annat Belal Alzobani och Fahd Azem på Skäggetorps tandvårdsklinik.

Mötet med Anton Juholt som driver nattfotbollen – FC ort – imponerade på Centerledaren.

– Varje lördag, 45 veckor om året! Då är vi där och öppnar upp hallen för 150 ungdomar. Polisen säger att de märker när vi inte har öppet. De här ungdomarna är personer som ni aldrig träffar, sa Anton Juholt.

Artikelbild

| "Viktigt". Annie Lööf träffade Alexander och Madeleine Fontler som sköter dagliga verksamheten Hollywood Hills.

Men då invände Annie Lööf, ställde frågor och beskrev sina tidigare möten med ungdomar med utländsk bakgrund.

Nyligen berättade vi om hur forskning vid Linköpings universitet lyfter fram att Arbetsförmedlingens verksamhet kan försvåra integrationen. I studien kritiseras etableringsprogrammet och samhällsorienteringskursen. Men Annie Lööf går längre än så:

Artikelbild

| Möten. Arbetsfabriken med Gustav Gyllensten som ägare fick besök av Annie Lööf.

– Jag har länge ansett att den arbetsförmedlande verksamheten på myndigheten bör avvecklas. Den kan skötas av privata företag som får betalt efter prestation, alltså hur många man får ut i jobb, säger Lööf.

Ni har ju redan testat så kallade "jobbcoacher" under er regeringstid, det systemet fick kraftig kritik. Vad är skillnaden?

Artikelbild

| Annie Lööf, Centerns partiledare på besök i Skäggetorp i Linköping.

– Till exempel att man skulle få betalt efter prestation.

Vilka är de stora valfrågorna?
Artikelbild

| Trivdes. Annie Lööf (C) trivdes i mötet Anton Juholt som driver nattfotbollen i Skäggetorp.

– I vår valplattform talar vi om att motarbeta utanförskap och att stoppa klyvningen av Sverige, vi satsar på fler jobb, trygghet med fler poliser, kortare vårdköer och grön tillväxt för ett bättre klimat.

Varför låter många riksdagspartier så lika i sina valprogram?
Artikelbild

| Besök. Centerns partiledare Annie Lööf kom till Skäggetorp.

– Det är större ideologiska skillnader än på länge. Vi har ett ju Sverigedemkraterna som mest talar om undergång och elände. Medan vi står för en betydligt hoppfullare politik.

Kan du regera över blockgränsen, med S?
Artikelbild

| Besök. Centerns partiledare Annie Lööf kom till Skäggetorp.

– Jag vill hålla ihop Alliansen och går till val på att byta ut Stefan Löfven som statsminister. Jag sätter mig inte i en regering med Stefan Löfven.