Det var kristdemokraten Åke Nilsson som slöt upp bakom de röda fanorna, så här lagom till första maj, och han berömde motionen, som han tyckte var det bästa han läst från S-partiet.

– Jag lovar, sa han inför sittande fullmäktige, att stötta och jobba för att den här cykelvägen ska bli verklighet.

Och som ledamot i styrelsen för ÖSK har han en viss möjlighet att påverka. Inte minst som fullmäktige gav Östra Smålands Kommunalteknikförbund i uppdrag att skriva till Trafikverket för att om möjligt få bollen i rullning.

Kampen har pågått i många år för att få till en cykelbana genom Silverdalens samhälle och mot bakgrund av det kan en cykelväg "hela vägen till Hultsfred och tillbaka" som motionären Tommy Rälg uttryckte det, kännas ganska avlägsen.

Men Åke Nilsson väckte en förhoppning om att det kanske inte är så avlägset trots allt.

– Vi (ÖSK) planerar att bygga en överföringsledning mellan vattenverket i Silverdalen och Hultsfred, sa han. Då måste vi ju ändå gräva och ta ner ett och annat träd.

Så genom att samköra de båda projekten hoppas han att det ska kunna bli en gång och cykelväg betydligt snabbare än de vanliga procedurerna.

– Det finns också en del "cykelpengar" avsatta i den regionala transportplanen, fortsatte han. Så vi kan hjälpas åt att bevaka den här frågan.

Summan av kardemumman blev i alla fall att ÖSK får i uppdrag att skriva till Trafikverket och be dem att börja bygga och med det anses motionen vara bifallen.