I samband med den stora gymnastikuppvisningen på lördagen kunde Tommy Rälg från Sparbanksstiftelsen Kronan över lämna en check på 41 000 kronor till gymnastikklubbens ordförande Jonas Hjalmarsson, som blev väldigt glad.

– Pengarna kommer vi att använda för att arrangera en stor inspirationsdag för unga, säger han. Den dagen har vi planerat sedan tidigare, och med de här pengarna kan vi göra den ännu större och bättre.

Han berättar också att man hade en liknande inspirationsdag tidigare i höstas, men då vände man sig till vuxna. Nu blir det ungdomarnas tur.

– Hultsfreds gymnastikklubb är en väldigt pigg 70-åring, sa Tommy Rälg och det är viktigt med gymnastik och rörelse för unga.

På söndagen var det sedan Hultsfreds Simsällskaps tur att uppvaktas. Carina Palm från banken besökte simklubbens träning i bassängen i Hagadal.

Talesättet "Kasta pengarna i sjön" fick en helt ny betydelse, för i det här fallet kommer de i allra högsta grad till nytta.

Simklubben fick en gåva på 20 000 kronor av Sparbanksstiftelsen Kronan. Pengar som öppnar möjligheter för både träningsläger och mycket annat. Dessutom har man ganska långa, och kostsamma, resor till de olika tävlingarna man deltar i.

– Simning är dessutom en sport för ungdomar, säger Tommy Rälg, och vi vill uppmuntra föreningarna att satsa vidare på ungdomsidrott.