I Hultsfred blir det lite av en comeback på söndag.

– Av olika anledningar blev det inget i fjol, men nu tar vi nya tag för barnens skull, säger Emma Nyberg, ansvarig för Hultsfred Lions räkning.

För musik och sång vid granen på torget svarar Per Solberg, som på eftermiddagen spelar upp till dansen också i Vena Bygdegård, där bygdegårdsföreningen står värd.

Även i Mörlunda är det Lions Club som arrangerar i samarbete med olika aktörer, men där blir julgransdansen på lördag. Mörlunda-Vimmerby Friluftsfrämjande representeras av några medlemmar, som hjälper till i ringdansen, och på söndagen är det dags i Målilla, där Skeppet tillsammans med Lions Club bjuder in till dans kring granen.

– I och med att vi är så många medlemmar i Målilla numera tyckte vi i fjol att vi kunde gå in som arrangör även där. Det blev bra uppslutning, så vi tog beslutet att fortsätta, säger Lionsmedlemmen Carl-Ola Cademark.

I Mörlunda spelar och sjunger Musikfolket till dansen medan man använder sig av inspelad musik i Målilla. Medverkar gör också räddningstjänsten på de båda orterna.

I Järnforsen är det samhällsföreningen som står bakom söndagens julgransdans på Torget.

På alla ställen kommer tomten på besök, med godispåsar till alla barnen.