I våras betalade de handpenning på Kafé Kuriosa och de hann nätt och jämnt ta över i augusti innan det dök upp ett nytt tillfälle.

En annons på Blocket gjorde att de slog till och köpte "Fika i Knäppingsborg". Så nu har de två kaféer.

Hon har dessutom en vision om att få äga fler.

Artikelbild

| Christina Karlsson har, tillsammans med sin sambo David Lood, köpt "Fika i Knäppingsborg" och "Kafé Kuriosa".

– Ja, kanske fem. Men inte just nu, vi måste nog hejda oss lite, säger hon.

Visserligen var Kafé Kuriosa ganska enkelt att ta över. Det har en stor fast kundkrets och stabil lönsamhet. Även Fika i Knäppingsborg är lönsamt, men här finns mer att göra som Christina uttrycker det.

– Men det är det som är utmaningen, det måste hända mer i Knäppingsborg, det måste få mer liv.

Att det blev två kaféer började med en smygande känsla av lite "trött på jobbet" och att hon kanske borde "hitta på nåt nytt". Hon och hennes sambo David Lood äger båda bolagen tillsammans, men det är Christina som ska göra det mesta jobbet. David har ett annat jobb att sköta.

Artikelbild

| Christina Karlsson visar vinden på "Fika i Knäppingsborg".

För att våga köpa två aktiebolag så tog hon hjälp av en revisor och efter att ha gått igenom räkenskaperna så försvann tvekan.

– Har man kunnigt folk som man litar på så går det bra.

Hur mycket de betalat för sina kaféer vill hon behålla för sig själv. Hon konstaterar att det hade kostat ganska mycket att starta helt nytt och då är det lättare att köpa.

– Jag ville köpa ett befintligt kafé, det handlar lite om trygghet och lite om kostnaden för att starta.

Utan att avslöja några summor så konstaterar hon också att det blir stor skillnad i lön när man lämnar titeln regionchef och istället titulerar sig kaféägare.

– Allt handlar inte om pengar, man ska inte tro att man ska bli miljonär på två kaféer.

Inte ens om hon lyckas köpa fem tror hon sig bli rik. Däremot kanske det leder till att hon om tio år kan njuta av något hon byggt upp och då möjligen också jobba lite mindre.

Om det dyker upp fler ställen som är till salu och som ligger inom rimligt avstånd från Norrköping så kommer hon att vara intresserad.