Timmy Pallin beskrivs av en samarbetspartner i byggbranschen som ”en ung och driven företagare”.

– Det är väldigt roligt att driva företag, att hålla i hela biten själv. Allt från att räkna på jobb och skriva offerter till att göra jobbet och slutfakturera. Jag jobbar mycket, och tycker om att jobba. Det blir inga 40-timmars-veckor. Även kvällar och helger går åt för att hinna med, säger Timmy engagerat.

Man skulle kunna tro att han är född med en ärvd företagarådra, men vare sig föräldrar eller släkt har drivit företag. Han berättar hur det första företaget kom till:

Artikelbild

| 27-årige Timmy Pallin har drivit eget i snart tio år.

– Jag hade köpt min första bil och tyckte att det skulle vara snyggt med tonad solskyddsfilm på rutorna. Jag skar till för hand, men tänkte att det vore klockrent om det fanns färdigskuren solfilm att köpa.

Det ledde så småningom till att han investerade i ett datastyrt skärprogram och en skärmaskin. Nu kunde kunder beställa solfilm som passade just deras bil. Timmy var 18 år när han startade företaget Evofilm.

– Det var ett klassiskt första företag, en enskild firma startad som ett sidoprojekt.

Efter studenten från byggprogrammet jobbade Timmy som anställd plattsättare på ett stort bolag. 2015 sade han upp sig och körde i stället i gång sitt andra företag, Kinda Plattsättning AB, på heltid.

Artikelbild

| Timmy Pallin "är en ung och driven företagare "

– Det gick inte att driva båda företagen samtidigt, så jag valde att sälja Evofilm och satsa 100 procent på Kinda Plattsättning.

Företaget sätter kakel och lägger klinker i badrum, kök och på golv. Timmy tar uppdrag i egen regi och som underentreprenör till andra byggbolag. Nu är han totalentreprenör med huvudansvar för ett stort projekt i Linköping, där 25 badrum renoveras i en äldre bostadsrättsförening.

Artikelbild

| Timmy Pallin har ingen egen företagslokal. Utrustning och material har han i firmabilen

– Man lär sig hur allt ska fungera, med planering så att jobben görs i rätt tid med VVS, elektriker, snickare, målare och städfirma när allt är färdigt. Det är jätteviktigt att ha bra samarbetspartners och underentreprenörer.

För drygt ett år sedan anställde Timmy sin första medarbetare, efter att ha funderat länge på om han skulle ta det klivet och utöka.

Artikelbild

| – Det får aldrig brista kvalitetsmässigt. Jobbet måste ta den tid som krävs, säger Timmy Pallin

– Jag var orolig för att det skulle komma en svacka, att inte ha tillräckligt med jobb för en anställd. Men vi har alltid haft jobb, och det har gått väldigt bra. Nu letar jag efter ytterligare en plattsättare att anställa.

Timmy berättar stolt att företagets omsättning under 2018 ökat till cirka 4,5 miljoner kronor, med en vinstmarginal på över 20 procent.