Klädkedjan H&M har smygöppnat tre outletbutiker i olika delar av Sverige, där reaplagg från andra butiker ska säljas, rapporterar Dagens Nyheter.

Enligt DN har Hennes & Mauritz växande varulager efter den svaga höstförsäljningen bidragit till analytikers negativa syn på bolaget. För att bli av med sitt stora lager, och för att övriga butiker ska få mer plats för varor till ordinarie pris, har H&M profilerat om butikerna i Stinsen köpcentrum i Sollentuna, i Mirum i Norrköping och i Entré i Malmö till outletbutiker. Konceptet har tidigare testats av klädkedjan i Storbritannien och Tyskland.

– Det här är tre köpcentrum som i dag inte tillräckligt starka för att dra till sig många kunder, men vi tror att outletkonceptet kan ändra på det", säger Daniel Ervér, Sverigechef för H&M, till DN.

Under året kommer H&M att öppna tre nya butiker, i Kristianstad, Mölndal och Värmdö. Man kommer att stänga en butik i Jönköping, där en ny öppnar i ett annat centralt läge. De stänger också två butiker i Stockholm och en butik i Västerås.