Butiken på Hovslagaregatan har funnits i makarna Eva-Britt och Hasse Peterssons ägo sedan 2006. De har genom åren utökat sortimentet från handvävda textilier, hantverk och svensktillverkade möbler till den populära våffelstugan. Nu blir det först i Sverige med östgötska glasbruket Reijmyres nya så kallade concept store.

– Vi kommer att sälja alla Reijmyres vanligaste kollektioner som inte är specialtillverkade för andra varumärken. Det är munblåsta, handgjorda vasar, matservis-glas, ölglas, vinglas och annat. Men vi behöver inte ha ett jättelager. Vill en kund köpa mer så gör man bara en beställning och får sakerna hemskickade, berättar Eva-Britt Petersson.

De gillar glasbrukets satsning:

Artikelbild

| En stor del av Reijmyre glasbruks produkter finns nu i Gamla Linköping.

– Vi tänkte först att det redan finns en webbshop. Men vi blev övertygade om att det här är fungerar. Vi blir både återförsäljare och showroom för Reijmyre, ett så gammalt och fint glasbruk!

Christina Willes, försäljningsansvarig på Reijmyre, är särskilt nöjd med att starta i Linköping:

– Vad kan vara bättre än att börja i Östergötland? Vi finns ju på stora butiker som NK i Stockholm. Men det här är ett annat sätt för oss att synas. Vi kan presentera nyheter, visa upp och sälja hela vårt sortiment, säger Willes.

Ernia är en av 20 näringsverksamheter/butiker i utomhusmuseet Gamla Linköping som har utvecklats till en plats för shopping i unika butiker.

Artikelbild

| Hasse och Eva-Britt Petersson på Ernia i Gamla Linköping tar in Reijmyre glasbruks hela sortiment till sin butik. Fast på ett lite smartare sätt.

– Vi har sett en förändring i Gamla Linköping, säger Eva-Britt Petersson. Vi har jobbat mycket med att visa Linköpingsborna att vi finns och att vi har öppet dagligen.