Vi har tidigare skrivit om att de första lägenhetsinnehavarna nu kunnat flytta in i Yllefabriken. Nu börjar även kontorsutrymmena få klart med sina första hyresgäster.

I oktober ska Tyréns, ett konsultföretag inom samhällsbyggnad, flytta in i en kontorsmiljö med utsikt över Strömmen. Totalt rör det sig om en yta på 600 kvadratmeter och 40 personer ska sitta i lokalerna.

– Det känns oerhört bra och spännande att bli en av de första kontorsinvånarna i Yllefabriken. Här kommer vi att trivas, säger Magnus Holmberg på Tyréns i ett pressmeddelande.

Artikelbild

| Lars Löfgren är nöjd med att man nu får hyresgäster även i kontorslokalerna.

Kontoren i det ombyggda Yllefabriken är främst belägna på de två nedersta våningsplanen med utsikt mot Strömmen och Strömparken. I likhet med lägenheterna erbjuds en bevarad industrikänsla och generösa rumshöjder, upp till fyra meter högt.

Totalt finns här kontorsyta om 2 650 kvadratmeter, eller cirka 12 000 kubikmeter. Varje kontorslokal mäter 150–1 250 kvadratmeter.

– Den unika byggnaden och den spännande miljön bidrar till att företagen vill flytta in i Yllefabriken, säger Lars Löfgren på Hyresbostäder.

Hur många företag hoppas ni få som hyresgäster?

– Det är svårt att säga hur många, det beror ju lite på hur stora ytor företagen behöver. Men vi räknar med att det ska bli fullt.

I andra nybyggda hus har det varit svårt att fylla ytorna på gatunivå, märker ni av det?

– Utrymmena i Yllefabriken ser lite annorlunda ut, det är inga butiksytor utan kontorsytor. Vi har flera nya företag på gång.