– Ja, bageri är nog det enda jag inte jobbat med tidigare. Så när Sonstorps bageri skulle slå igen köpte jag maskinerna därifrån och tog över en av bagarna, som nu jobbar med mig, säger företagaren och fastighetsägaren Johnny Dawoud som räknar till 26 år i restaurangbranschen.

Bageriet finns på övervåningen till den lokal i gallerian i centrala Finspång som numera inrymmer en restaurang. Eller som Johnny Dawoud vill beskriva det; flera olika restauranger i en. Designen står han för själv. Handsnickrat från grunden, förklarar han, och lägger handen på ett av de robusta träborden.

– Det har tagit två år att få till det. Det är flera olika företagare med egna nischer som driver sina verksamheter här. Här finns alltifrån konditori och hälsokostmat till sushi, pizza och pasta. Och det kräver en hel del med många olika regler som ska följas. Här finns exempelvis vedugn och då behövs särskilda tillstånd, tillägger han.

Artikelbild

| Ny anställning. Bagaren Emil Egnell fick snabbt en ny anställning när Johnny Dawoud köpte Sonstorps bageri.

För att inte själv bli syssloslös, har Johnny Dawoud egen restaurangdel med fokus på amerikansk mat. Hamburgarna är givna och köksmästaren Peter Kirby, beskriver med stor entusiasm det som serveras.

– Jag har jobbat i USA och inspirerats därifrån, säger han.

Johnny Dawoud tittar sig runt i lokalen och konstaterar att han är nöjd. Smygöppningen skedde i slutet av förra veckan med en hel del gäster.

– Men man vet ju aldrig, klart jag är stressad innan det rullar på ordentligt, säger han.