Eleverna på Bergska gymnasiet gick ”all-in” under Alla hjärtans dag. Redan när lärare, elever och biblioteksbesökare klev in i byggnaden möttes de av ”love-bombing”. Överallt på golven och i trappor låg det små röda hjärtan utplacerade.

– Vi har kärlekstema onsdag till fredag. Det är en gammal tradition på Bergska. Vår slogan är ju ”tillsammans” och det är kul när vi alla fyller det enkla ordet med lite mening och innebörd. Syftet är att ge tillfälle för alla att ge utlopp för positiva känslor och ha kul. För stämningen betyder det en hel del. Det blir ett litet avbrott i vardagen, sa läraren Göran Rumenius och fortsatte:

– Elevrådet är arrangörer och de är verkligen kreativa. De har mängder med bra idéer och energi. Vi lärare vill naturligtvis uppmuntra till att ta fram det lekfulla och omtänksamma hos alla.

Artikelbild

| Kärleksväggen var populär. Där kunde eleverna skriva positiva omdömen om varandra.

På fjärde våningen fanns det dagen till ära en speciell kärleksbar där My Österberg och Maja Andersson sålde diverse godsaker.

– Vi säljer geléhjärtan, chokladbollar och allt möjligt. Både lärare och elever har börjat handla, berättade My på torsdagsförmiddagen.

Vad betyder Alla hjärtans dag för er?

– Att umgås med vänner och familj. Idag ska Maja och jag äta middag med varandra. Det skulle vara kul att ha en partner att dela Alla hjärtans dag med också, men så är det inte just nu, sa My.

Artikelbild

| My Österberg och Maja Andersson sålde diverse godsaker i kärleksbaren.

I närheten av My och Maja fanns det en stor kärleksvägg med mängder av kärleksförklaringar och vänliga ord.

– Just nu skriver vi lappar till varandra. Vi har också skickat videohälsningar till våra lärare. Det var riktigt roligt, konstaterade Annie Landers och fick medhåll från kompisarna Elsa Sääf och Ruben Grandell.

Artikelbild

| Överallt i Bildningen låg det små röda hjärtan.

Edvin Schölin skrev också en lapp till en vän.

– Hon vet inte vem som är hennes hemlige vän. Jag har också en hemlig vän som jag inte vem det är som ska vara extra snäll mot mig, sa han och klistrade fast lappen med budskapet "Du är snäll", bland alla andra lappar.

Artikelbild

| Edvin Schölin fäster ett meddelande till sin hemlige vän på kärleksväggen.

För den som ville fanns det också en frågesport där den tävlande fick svara på diverse kärleksfulla frågor.