Det var i torsdags som en kvinna och två barn fördes till Höglandssjukhuset efter ett allvarligt våldsbrott i centrala Eksjö. En man i 30-årsåldern greps samma dag i Nässjö och har häktats misstänkt för tre fall av mordförsök. De skadade opererades akut för livshotande skador. En person transporterades till Stockholm för fortsatt vård, enligt Region Jönköpings presstjänst.

På måndagen gav regionens presstjänst även beskedet att de övriga två också flyttats från länet för vård på annan ort.

– Vi är väldigt tacksamma för att vården kunnat göra bra insatser. Brottsoffren är vid liv alltjämt, säger åklagare Christoffer Klausén, på måndagen.

Artikelbild

| En kvinna och två barn skadades livshotande. Mannen som häktats förnekar fortfarande brott.

– Vi har fått information från sjukvården att alla tre kommer att klara sig, skadorna är givetvis allvarliga men dagarna har gått och de är mer stabila nu, säger Rickard Finndahl, gruppchef grova brott, vid polisen.

– Vi har haft förhör med målsäganden, men vi går väldigt varsamt fram, vi lyssnar hela tiden på sjukvården hur läget är, fortsätter han.

Finns det något motiv?

– Vi har ingen kännedom om eventuellt motiv. Det är inget som har framkommit, säger han men bekräftar att mannen och brottsoffren kände varandra.

Artikelbild

Inte heller polisen vill kommentera om eventuellt motiv:

– Det är locket på då vi är tidigt i utredningen. Vi fortsätter att samla in information för att driva förundersökningen framåt, säger Rickard Finndahl.

Artikelbild

Enligt mannens försvarsadvokat Christian Berntö, förnekar mannen fortsatt brott.

– Det är ingen skillnad från tidigare, säger han.

Han inte kan uttala sig om mannen hotat kvinnan tidigare eller varit straffad för brott.

– Jag kan egentligen ingenting säga, kommenterar han.

Åtal ska vara väckt senast 30 augusti men Klausén räknar med att åtalstiden kommer att förlängas.

På måndagen arbetade polis och åklagare fortsatt med att ta in vittnesuppgifter.

– Bevisläget ser tämligen gott ut då vi känner oss säkra på att vi har rätt man häktad, säger Klausén.

– Det finns personer vi måste höra i ärendet helt klart, det finns vittnen till vissa saker. Det handlar även om personen som sitter häktad, om hans rörelsemönster. Alla är väldigt berörda av ärendet. Det blir så när det är barn inblandade. Det har tagit tid att få in all information, men nu börjar vi få rätsida på hur det ser ut, säger Rickard Finndahl.