Flera vittnen till händelsen har hörts av polisen där förundersökningsledare Fares Dawoud vid polisen i Finspång tycker sig få en allt klarare bild av händelseförloppet.

– Föraren gjorde en omkörning och fick samtidigt ett möte. När han försökte väja och köra åt sidan körde han på en annan bil. I den bilen färdades en kvinna och två barn som klarade sig fysiskt oskadda, berättar Fares Dawoud.

Kvinnan kunde köra undan sin bil och mannen stannade bilen vid vägkanten.

Mannen försvann sedan, enligt vad vittnen berättat, in i skogen intill olycksplatsen. Men innan dess uppger vittnen att han satte eld på bilen.

En uppgift Fares Dawoud inte kan bekräfta mer än att bilen brunnit i samband med olyckan.

– Det är osäkert vad som ligger bakom branden. Kupén är nästintill utbränd men om han själv startat branden är inte klarlagt. Vi utreder vad som ligger bakom den.

Flera brottsrubriceringar är aktuella, som vårdslöshet i trafik, olovlig körning och smitning.

– Efter att ha talat med flera bra vittnen har vi en misstanke om vem som kört bilen. Det är en man som är känd av oss sedan tidigare. Vi har hittat en del intressanta saker längs flyktvägen i skogen när vi spårade efter föraren med hund på söndagen, berättar Fares Dawoud.

Av utredningstekniska skäl vill han inte berätta några detaljer om fynden.

– Vi har också anträffat och pratat med mannen som är misstänkt för brottet, men ännu inte hållit något förhör. Vi fortsätter med den tekniska undersökningen för att kunna binda honom till brottet.