Postnord är ett företag som fått mycket kritik. I en färsk undersökning från Inizio/Aftonbladet var det bara nio procent som uppgav att man hade ganska stort eller mycket stort förtroende för företaget. Väldigt lågt. Exempelvis hade 24 procent av de tillfrågade ganska eller mycket stort förtroende för hårt kritiserade SJ. På måndagen slog företaget upp en stor trailer vid Mirum. Allmänheten var inbjuden för att under två dagar ställa frågor och ge kritik.

– Vi stannar på 21 platser i Sverige. Med turnén vill vi möta kunder över hela Sverige för att fånga upp kritik. En del kan vi hjälpa direkt. Andra synpunkter tar vi med oss för att diskutera internt, sa Annemarie Gardshol, nytillträdd vd för Postnord Sverige.

Under de senaste åren kritiken mot bolaget växt. Vi har skrivit om borttappade paket, försändelser som inte kommit fram och mycket annat. Annemarie Gardshol säger att hon och företaget självklart känner till att problemen finns och har funnits.

Artikelbild

| Annemarie Gardshol, vd för Postnord Sverige, tycker att det är värdfullt med de synpunkter bolaget fångar upp under turnén.

– Vi vill självklart vara ett företag som det ska vara naturligt att samarbeta med. Därför är det viktigt att fånga upp synpunkter som kan göra vårt företag ännu bättre, sa hon.

Finns det något som kommit fram här i Norrköping som kan tänkas bli av?

– Vi har fått frågan om att kunna välja utlämningsställen. Det ska vi undersöka, säger Christian Westerdahl, produktionsområdeschef för Postnord i Norrköping.

– På turnén har det också kommit fram önskemål om småskaliga utlämningsställen på landsbygden. Det är ställen med lite enklare service, sa Annemarie Gardshol.

Artikelbild

| Christian Westerdahl, produktionsområdeschef i Norrköping, fanns också på plats för att svara på frågor från kunderna.

Finns det några klagomål som överraskat dig?

– Ibland är det svårt att hjälpa. Jag pratade exempelvis med en kvinna tidigare på turnén och hon hade ett paket som inte kommit fram. Hon hade dock inga uppgifter om försändelsen. Då kan det vara svårt att lösa problemet, sa hon.

Artikelbild

| Efraim Scherl ställde frågor till Jörgen Hollertz från Postnord.

Bland kunderna som fanns på plats för att ställa frågor var Efraim Scherl. Hans företag är storkund hos Postnord.

– Det är bra att Postnord ger sig ut och träffar kunderna. Jag har lämnat lite kritik och känner att de lyssnar, sa han.

Artikelbild

| Postnord slog upp sin trailer på Mirums parkering på måndagen. Man stannar två dagar.

– Det är inte alla företag som törs göra det här, sa en kvinna som ville vara anonym.

Moa Graflund är med på turnén. Hon jobbar med kundservicefrågor åt företaget:

Artikelbild

| Postnord är ute på turné för att lyssna på sina kunders kritik och synkpunkter.

– Vi får mycket kritik och det är bra. Det är det vi vill ha med oss. Och en del problem kan vi lösa ganska direkt. Folk är ändå oftast trevliga. Det är sällan som någon är riktigt arg, sa hon.