För en knapp månad sedan skrev vi om att det finns många tomma lokaler i nybyggda hus runt om i Norrköping. Ett av husen som nämndes var Trehörningen i hörnet Västgötebacken/Tunnbindaregatan.

"Till våren kommer det två hyresgäster", sa Rikard Koski, fastighetsförvaltare på Söderstaden, då.

Nu vet vi vem det är som ska flytta in – restaurangkedjan Mocca Deli öppnar i juni upp portarna för sin kombinerade restaurang, bar och café. Franchisetagare blir Samuel Gergin, som ska driva stället tillsammans med sina bröder Simon och Viktor.

Artikelbild

| Simon, Samuel och Viktor Gergin väljer att öppna ny restaurang i Norrköping. I juni slår Mocca Deli upp portarna i Trehörningen.

– Enligt mig blir det här Norrköpings häftigaste restauranglokal. Det blir något utöver det vanliga, säger Samuel Gergin.

Den blivande restaurangen omfattar hela 420 kvadratmeter. Väggar slås ut så att fyra lokaler blir ett enda stort rum med öppen planlösning som inkluderar en bardel och totalt sett cirka 200 sittplatser. Det kommer även att bli en uteservering i Västgötebacken.

– Det ska kännas som ett vardagsrum. Vi kommer ha soffor, fåtöljer, lampor och annan inredning som uppmuntrar till mysigt vardagshäng, säger Samuel.

En så stor lokal i ett nybyggt hus i Industrilandskapet – det låter som en dyr hyra?

Artikelbild

| Fastighetsägaren Söderstaden valde bort flera alternativ i väntan på Mocca Deli.

– Hyran kommer att vara marknadsanpassad, säger Fredrik Fjellman, på ED-grupppen med ansvar för fastighetsägaren Söderstaden, om hyran.

Från Söderstadens sida tycker man att man hittat rätt hyresgäster.

Artikelbild

| Totalt omfattar den nya restaurangen 420 kvadratmeter.

– Vi har tittat på flera alternativ. Vi funderade på att dela upp lokalerna, men när det här dök upp kändes det bäst. Vi har till exempel valt bort renodlade barer med hänsyn till våra hyresgäster. De ska inte behöva bli störda på kvällarna, säger Fjellman.

Bröderna Gergin driver sedan tidigare de tre Pinchos-restaurangerna i Norrköping, Katrineholm och Nyköping. Ett tiotal personer ska nu anställas inför etableringen i Trehörningen.

Artikelbild

| Väggar slås ner så att det blir ett stort rum med öppen planlösning.

– Rekryteringsprocessen har redan kommit igång. Och inom kort ska vi gå ut och söka folk, säger Samuel.

Bakom Mocca Deli finns bröderna Tony, Salle och Alen Mansour som öppnade sitt första ställe i hemstaden Eskilstuna 2015. Förra året öppnades en restaurang i Örebro och nu har turen kommit till Norrköping.

– Vi känner dem sedan tidigare, vi kommer bra överens och vi kände att vi ville satsa på det här i vår hemstad, säger Samuel Gergin.

Målet är att etablera sig i flera svenska städer. Bröderna Gergin letar redan efter lokaler i Linköping.

– Jag hoppas vi kan öppna där inom ett par år, säger Samuel Gergin.