– Jag ser med spänning fram emot att vi ska öppna. Min känsla är att åtvidabergarna gläds över denna nyetablering. Det kommer att gynna Åtvidaberg, säger Ozan Sen, som fått jobbet som butikschef i Åtvidaberg.

Corren möter honom tillsammans med Michelle Djurberg, säljchef, Elin Kristensen, säljare och Ahmad Alhomsi. lagerchef under en tillställning på tisdagskvällen.

Fastighetsägaren Åtvidabergs Bostad AB har bjudit in anställda och i huvudsak lokala entreprenörer som deltagit i bygget, till en förvisning i butikslokalen om 1650 kvadratmeter.

VD Fredrik Klint är på mycket gott humör över att ha medverkat till att Jysk etablerar sig i Åtvidaberg.

– Vi har tecknat ett tioårigt hyreskontrakt. Det visar att Jysk tror på Åtvidaberg och det är bra för Åtvidaberg, säger han och passar på att framhålla alla entreprenörer som sett till att hålla tidschemat exakt.

Redan när det första spadtaget togs för nästan exakt ett år sedan sattes öppningsdatum till den 23 augusti.

Nyetableringen medför fyra nyanställningar.

– Vi kommer också att behöva extrapersonal, gärna människor som är lokal förankrade, säger Ozan Sen.

För Ahmad Alhomsi innebär det nya jobbet att han flyttar från Stockholm till Åtvidaberg. Något som Fredrik Klint och Bostads AB bidragit till genom att erbjuda boende.

– Jag får en lägenhet på fredag, säger Ahmad Alhomsi nöjt.

Butiken i Åtvidaberg blir Jysks 141:a butik i Sverige. Sortimentet består av heminredning, däribland sängar, möbler och textilier.

Ozan Sen och hans personal samt team från Jysk har haft ett tajt schema inför öppningen kl 9 på torsdagen.

– Nu är vi förväntansfulla och vill visa kunderna vår nya butik, säger Ozan Sen.