I går avslöjade Fredrik Klint, som driver familjeföretaget Åtvidaberg Bostads AB, att bolaget kommer bygga en butik om 1600 kvadratmeter på Fågelsången åt Jysk.

– Det har varit hemligt vem vi förhandlat med. Det är mer spännande så, säger han och ler uppsluppet när han släpper nyheten inför en utvald skara på Fågelsången.

Här, i bästa läge med exponering mot riksväg 35 ska Jysk om nästan på dagen exakt ett år, den 23 augusti 2018 öppna ännu en butik.

Artikelbild

| Läge. Carsten Lönne Christiansen från Jysk Sweden gillar läget och de skisser som arkitekt Anders Falk presenterar.

– Vi står i ständig tillväxt och har 136 butiker i Sverige idag, säger Carsten Lönne Christiansen, etableringschef i Jysk Sweden.

Han berättar att Jysk finns i 49 länder med omkring 2500 butiker och betonar den filosofi som bolagets grundare Lars Larsen arbetat efter:

– Vi ska vara nära våra kunder, det är vår styrka.

Åtvidaberg har länge funnits med på Jysk Swedens lista över orter med potential för etablering. Genom en konsult knöts kontakterna mellan Jysk och Åtvidabergs Bostads AB.

Artikelbild

– Det var i mars i år. Sedan har det gått undan, säger Fredrik Klint.

En förutsättning är att Åtvidabergs Bostads AB hade lämplig mark och byggrätt. Tomten har stått outnyttjad sedan 1990, då familjen Klint la en grund om närmare 1300 kvadratmeter för ett hotell- och restaurangprojekt som aldrig blev av.

– Vi har säkert haft 100 förfrågningar om tomten, men avvaktat och väntat på rätt tillfälle. Det ska vara något som gynnar Åtvidaberg.

Carsten Lönne Christiansen betonar att processen varit mycket smidig, snabb och professionell. Han berättar vidare att butiken ska hålla öppet sju dagar i veckan och ger nya jobb motsvarade fem heltidstjänster.