Indentive har i dag 45 anställda och räknar med att vara 75 medarbetare till slutet av 2018.

– Jag vet faktiskt inget annat bolag i Mjärdevi som har en lika aggressiv tillväxttakt som vi just nu, säger vd:n Lars-Thomas Rasmussen.

Företaget stora satsning bygger på ett utvecklingsprojekt som pågått i 2,5 år. Indentive satsar på att samla smarta tjänster inom IoT (internet of things) till en enda plattform i Microsoft-miljö.

– Vi blev själva förvånade när vi upptäckte att något liknande inte fanns på marknaden. Operatörer inom stadsnät, telefoni, vaktbolag och försäkringsbolag skriker efter den här typen av plattform. Många lägger ner stora pengar för att få en del av marknaden inom internet of things. Vår lösning tar IoT till massmarknaden, säger Rasmussen självsäkert.

Det handlar om så kallade smarta lösningar, i princip innebär det att saker eller tjänster i vardagen är uppkopplade mot internet och kan hjälpa användare i vardagen. Ett exempel är appen Levnadsberättelser som vi skrev om nyligen. Men Indentive gör gällande att deras plattform hanterar majoriteten av alla typer av tjänster, oavsett teknik.

– Tänk dig att du har en uppkopplad tvättmaskin som skickar ett meddelande när den är klar. Inte så avancerat. Men tänk om du också har solceller på taket som säger till när det är gratis att tvätta. Alla operatörer har varsin app för alla sina tjänster. Det finns fullt av tjänster. Och vårt system Connective kan samla alla dessa tjänster till en enda plattform.

Vad betyder börslistningen för er?

– Enormt mycket. Vi får tillgång till kapital. Men vi får också ut vårt namn internationellt. Och vi kan ha Nasdaq-börsens namn i ryggen, vilket är betydelsefullt.

Går det en trend just nu, att mindre bolag listar sig på börsen?

– Det tror jag. Generellt är jag väldigt positiv till trenden med privata investerare. Men det är samtidigt viktigt för mindre bolag att man har underlättat listning på börsen de senaste åren, säger Lars-Thomas Rasmussen.

Han säger att han i dag känner sig lyckligt lottad. Många nyckelfigurer på företaget har en bakgrund som pionjärer inom IPTV-branschen, bland annat David Löwenbrand, känd som medgrundare av Kreatel, en framgångssaga i Mjärdevi. Indentive omsätter i dag 16 miljoner kronor. Men nu växlar man upp kraftfullt, och till år 2020 är målet att nå en omsättning på 300 miljoner och 100 anställda.

– Vi befinner oss i det gyllene snittet. Det vill säga, vi har hittat en nisch på marknaden, vi har produkten och vi har även många intressanta personer med mycket kompetens inom företaget. Det kommer att vara viktigt med kontakter i branschen både nationellt och internationellt, säger Rasmussen.

Teckningsperioden inleddes på fredagen, börsintroduktionen på Nasdaq First north ska enligt planen ske under november. På fredagen tillkännagav också företaget Aggregate Media att man investerar 4,5 miljoner i Indentive.

– Vi är mycket glada över att Aggregate Media ser potentialen i vårt bolag. Det är dags att visa nyttan med IoT-lösningar, det har man inte riktigt lyckats med tidigare. Teknik ska förenkla och förbättra våra liv, säger Lars-Thomas Rasmussen, vd på Indentive.