Insändare Alliansen svänger sig som vanligt med fina ord som prioriteringar, effektiviseringar och ansvar.

Som invånare i Motala kommun vill jag istället se ett bättre hållbarhetstänkande, en cirkulär ekonomi som är inspirerad av naturens kretslopp och solidaritet mot människor, djur och natur. För om en produkt inte kan renoveras, repareras, återanvändas, återvinnas, komposteras, upplösas eller reduceras så borde den inte köpas, säljas eller produceras.

Alliansen vill se effektivitet men vår planet klarar inte av en för hög belastning eftersom resultatet blir ett enormt resursslöseri. Hur ställer sig Alliansen egentligen till Parisavtalet där världens länder har enats om krafttag för att undvika allvarliga klimatkatastrofer?

Hur ställer sig Alliansen till EU:s mål där EU-länderna har lovat att minska koldioxidutsläppen med 20 procent till 2020, 40 procent till 2030 och 80–95 procent till 2050?

Likt en bulldozer går nu Alliansen in och skövlar i verksamheter. Man ser Hallen och Hälsocenter som en belastning. Man vill sälja av och sälja ut både fastigheter och mark i Motala kommun.

Alliansen bör införskaffa sig mer kunskap om hållbarhet, som att en snabb dusch på fem minuter istället för en kvart kan minska årsförbrukningen av varmvatten som motsvarar 2 000 kronor per år för en familj.

Att handla på loppis eller second hand är bra för både miljön och plånboken.

Krafttag måste även tas mot plast så att det inte sprids till våra vattendrag och sjöar.