• måndag 29 maj 2017

LISTA: Här är länets bästa caféer

Östergötland Nio östgötska caféer tog sig in i årets White Guide. Simons Rosteri & Bageri i Linköping är enda nykomlingen.

Tidigare i år avslöjades vilka restauranger som får vara med i årets krogguide White Guide. Nu är turen kommen till caféerna.

Guiden innehåller 351 caféer, varav 9 är östgötska: Babettes Kafferi & Bageri, Chocolat och Simons Rosteri & Bageri i Linköping, Bagarstugan och Kafé Kuriosa i Norrköping, Café Gallerian i Motala, Lilla Blå i Valdemarsvik, Habibas Café Crêperie & Bistro i Söderköping samt Väderstad Centralkonditori.

De nio är än så länge inte rangordnade inbördes. Den 8 maj avslöjas poängen och därmed vem som kan kalla sig Östergötlands bästa café.

Årets nykomling, Simons Rosteri & Bageri på Storgatan, startade så sent som för fem månader sedan.

– Det här var jätteroligt. Det har gått över förväntan för oss sedan vi startade. Vi har mycket gäster och vi utnämndes till Årets stjärnskott på Handelsgalan, berättar innehavaren Simon Seropian.

Är det viktigt att vara med i White Guide?

– Nja, viktigt är det väl inte. Men det är en bekräftelse på att man gör ett bra jobb.

Vad är det som gör att ni platsar?

– Bland annat att vi gör allt själva – rostar kaffet, mal mjölet, bakar bröd och pizzor ... Det finns inte många sådana ställen i Sverige.