Konkursförvaltare är Oscar Brandin på advokatfirman Delphi i Linköping. Han säger driften fortsätter tills vidare och att hans mål nu är att försöka hitta en lösning.

– Avsikten är att sälja till någon som vill driva företaget vidare och ta över de anställda.

Företaget har 13 anställda och bedriver i dag tillverkning av majonnäsbaserade sallader och såser. Man gör även skivad smörgåsmat.

De anställda informerades i tisdags eftermiddag efter att konkursansökan lämnats in. De kommer inom kort att varslas om uppsägning.

Jonas Tiderman, som är kvalitetsansvarig på företaget och som jobbat i företaget i över 20 år, vill inte kommentera konkursen men säger att han själfallet är ledsen.

– Det är väldigt tråkigt. Konkurrensen är stenhård i branschen, menar han.

Det är företagets ägare, bröderna David Bergh och Niclas Helander, som själva ansökt om konkurs till tingsrätten. De tog över företaget 1 februari förra året. Tidigare ägdes Mantorpsköket av Talios Invest AB och före det var Jonas pappa Jan Tiderman en av delägarna.

Konkursförvaltare Oscar Brandin säger att han ännu inte har någon samlad bild över företagets skulder. Bland tillgångarna finns företagets fastighet på Rydjavägen i Mantorp och produktionsanläggningen med dess maskiner. Just nu fokuserar han på att samla in uppgifter om företaget.

Mantorpskökets marknad är huvudsakligen i Östergötland. Man producerar mycket i eget namn men en stor andel av produktionen är legotillverkning åt andra företag i livsmedelsbranschen. Det gäller särskilt påläggsprodukterna.

Omsättningen låg 2015 på 36 miljoner. Resultatet har varit lågt eller negativt de senaste åren.

Vi har inte lyckats nå företagets ägare för en kommentar.