Det är Louise Lindh, 37 och Katarina Martinson, 35, döttrar till finansmannen Fredrik Lundberg, som finns på listans sjätte och sjunde plats med sin förmögenhet på elva miljarder kronor var.

Systrarna är inte bara verksamma i familjeimperiet Lundbergföretagen, som startades av deras farfar Lars Erik Lundberg 1944 i Norrköping, utan de sitter i flera andra företagsstyrelser och båda två har även egna investmentbolag.

Louise Lindh tillträdde som vd i Lundbergs Fastigheter vid årsskiftet. Hon bor med sin man och två barn i Stockholm och pendlar till kontoret i Norrköping. Det var pappa Fredrik som utvecklade och byggde upp det börsnoterade och framgångsrika L E Lundbergföretagen ABsom också äger fastighetsbolaget där Louise nu är vd. Fredrik Lundberg är fortfarande koncernchef och vd för Lundbergföretagen.

Artikelbild

Louise Lindh är även ordförande i J2L Holding AB samt styrelseledamot i Lundbergföretagen, Fastighets AB L E Lundberg, Hufvudstaden och Holmen. Hennes syster Katarina Martinson är styrelseledamot i Lundbergs, Fastighets AB L E Lundberg, Husqvarna, Industrade, Anicura, Fidelio Capital, Greenfood och Lyko. Hon bor också i Stockholm. Båda systrarna är födda i Norrköping.

Louise Lindh brukar ta sådana här listor över rika personer med skepticism, hon själv gillar varken orden pengar eller makt. Så här sa Louise Lindh till journalisten Mats Willner när han intervjuade henne på kontoret i Norrköping:

– Det finns så mycket andra värden att bottna i som människa och må bra. Jag funderar mycket över vad jag vill ge mina barn, när de växer upp och skapa goda förutsättningar för ett bra liv och en hållbar miljö.